Евро 2021  по плажен хандбал за мъже и жени под

...
Евро 2021  по плажен хандбал за мъже и жени под
Коментари Харесай

ЕВРО2021 по хандбал става част от каузата БезОтпадъци

 Евро 2021  по плажен хандбал за мъже и дами под надпис #БезОтпадъци ще се организира от 13 до 18 юли на Южния плаж във Варна. В надпреварата ще вземат присъединяване над 1200 състезатели, 70 съдии и делегати и 230 доброволци.

Всички те ще бъдат ангажирани с концепцията за понижаване на опаковките, като ще употребяват бутилки за многократна приложимост по време на всички дни от шампионата. Идеята за това осенява уредниците след среща със съдружие Power Jump, сътрудник по план Красива и чиста България, част от дълготрайната стратегия на БГ Бъди деен _Място България.

" Вдъхновени от нашата среща с Мирослав Тодоров от съдружие Power Jump взехме решение, че нашето събитие би трябвало с изключение на да събере разделно всички бутилки от вода  и да ги върне за преработване, то би трябвало и да бъде с минимално генерирано такова количество. За това се спряхме на бутилки за многократна приложимост и диспенсъри за вода за всички участници във Евро2021. Смятаме, че по този начин даваме добър образец освен в цяла България, само че и в цяла Европа, защото това е огромно интернационално събитие и по този метод ще представим Варна като град с устойчиви привички “, споделя Росен Генов, президентът на българската федерация по хандбал . Според статистически данни, по време на огромни спортни събития могат да се генерират до 750 000 пластмасови бутилки за няколко часа. " Ето за какво е нужно да се търси смяна и световният обсег на спорта да се употребява, за повишение осведомеността измежду почитателите “, прибавя господин Генов.

Посетителите на шампионата ще бъдат ангажирани да събират разделно пластмасовите чашки и бутилки за вода, като на игрищата ще бъдат сложени 3 големи съоръжения, наречени Шишеяди, които ще " похапват “ бутилките на всички фенове по време на всички над 300 мача. В 3-те пункта за събиране на бутилки доброволци ще коментират на посетителите на ЕВРО2021 по какъв начин да понижат и оползотворяват ежедневните си боклуци. " Eвропейското състезание по хандбал  е извънредно събитие и сме щастливи, че ще успеем дружно да покажем, че може сходни огромни събития да бъдат емблема на отговорно гражданско държание. Поздравяваме уредниците за това, че са подготвени да създадат първата крачка към преосмисляне на отпечатъка върху града ни, който оставят огромните събития “, споделя Мирослав Тодоров от PowerJump – " И подсещаме за всички фенове – бутилките би трябвало да са празни и смачкани добре преди да бъдат изхвърлени. “

Игрищата са с потенциал над 2000 души, а след края на надпреварата събраните пластмасови опаковки ще бъдат извозени за оползотворяване. Събраното количество опаковки ще бъде добавено към акцията Искам да съм полезен…Рециклирай ме!, която тече за втора година в града. Кампанията има за цел да събере несъмнено количество рециклируема пластмаса в подмяна на което Партньорство за красива и чиста България ще подари градски мебели на Варна, които ще бъдат сложени в квартал Чайка, а какви да бъдат те избират жителите. 

По време на шампионата ще се организира и информационна акция ориентирана към феновете, като тя ще включва разнообразни начинания, атракционни и игри с аудитория и участници, за изгодите от разделното събиране и предаване за преработване, както и потреблението на бутилки за многократна приложимост.

Проектът “Партньорство за красива и чиста България " се реализира с поддръжката на Фондация Кока-Кола.

Още хрумвания по какъв начин да живеем в по-чиста среда  може да откриете на уеб страницата на самодейността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР